Verandering hulpmiddelen per 2021 bij De Friesland Zorgverzekeraar en Zilveren Kruis

Geplaatst op 18-11-2020
Verandering hulpmiddelen per 2021 bij  De Friesland Zorgverzekeraar en  Zilveren Kruis

Als u verzekerd bent bij Zilveren Kruis of De Friesland Zorgverzekeraar verandert er wat voor u in 2021. Helaas mogen wij per 1 januari 2021 van Zilveren Kruis en de Friesland Zorgverzekeraar niet meer uw hulpmiddelen zoals incontinentiemateriaal, stomamateriaal, verbandmateriaal en drinkvoeding, rechtstreeks aan u leveren. Wij vinden dit heel jammer.

Vanaf volgend jaar kan ApotheekZorg alles rondom uw hulpmiddelen regelen.

ApotheekZorg is een medisch hulpmiddelenbedrijf, gespecialiseerd in het leveren van hulpmiddelen en de zorg die daarbij hoort. ApotheekZorg heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van patiënten en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. ApotheekZorg is SEMH gecertificeerd.

 

Hoe gaat het bestellen en leveren van uw hulpmiddelen via Apotheekzorg?

  • Als u uw hulpmiddelen via ApotheekZorg wilt ontvangen, vult u bijgevoegde brief in en die levert u daarna bij ons in.
  • Daarna melden wij u aan bij ApotheekZorg.
  • Na uw aanmelding neemt het ZorgTeam van ApotheekZorg contact met u op voor een intakegesprek.
  • Zij leveren producten die passen binnen de afspraken met uw zorgverzekeraar en voor u geschikt zijn.
  • Uw bestelling wordt ‘s nachts bij ons gebracht en daarna komen wij het bij u thuis bezorgen, eventueel samen met uw medicatie.
  • Als u opnieuw wilt bestellen kunt u ApotheekZorg bellen of mailen. Zodra u bent aangemeld ontvangt u hun contactgegevens.
  • Op het overzicht van betalingen van uw zorgverzekeraar, ziet u de naam van ApotheekZorg in plaats van de naam van de apotheek staan.
  • Voor vragen over uw hulpmiddelen kunt u contact opnemen met ApotheekZorg.

 

Wij leveren vanaf 15 december uw hulpmiddelen nog voor 2 maanden, om de overgang naar de nieuwe leverancier zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen. Hierdoor zorgen we dat u in januari niet zonder hulpmiddelen komt te zitten.

Heeft u hiertegen bezwaar? Geef dit dan voor 1 december aan ons door.

Heeft u nog vragen?
Het kan zijn dat u deze brief meerdere keren ontvangt, u hoeft u maar 1 x aan te melden. Heeft u nog vragen, neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
 

N.B. Deze wijziging geldt alleen voor verzekerden van De Friesland of Zilveren Kruis, voor de zorgverzekeringen van o.a. Eno, ONVZ en OWM mogen wij nog wel hulpmiddelen leveren.

Uw apotheker(s)

drs. mevrouw R.G.G. Bosma - Grote Beverborg

BIG-nummer: 09054292417