Alleen spoedgevallen

Wanneer bezoekt u Dienstapotheek Arnhem?

De Dienstapotheek is uitsluitend bedoeld voor spoedgevallen. Bij een spoedgeval heeft u van de dienstdoende specialist of huisarts een recept ontvangen voor een medicijn en/of een verbandmiddel, waarvan het gebruik niet kan wachten tot uw eigen apotheek geopend is. Dan kunt u naar Dienstapotheek Arnhem. Dienstapotheek Arnhem heeft drie locaties: een locatie in Arnhem-Zuid, een locatie in Rijnstate Arnhem-Noord en een locatie in Zevenaar. Voor de openingstijden en de adressen van de locaties zie onderaan deze pagina.

Geen herhaalrecepten!

Omdat de voorraad en het personeel van een dienstapotheek gebaseerd zijn op spoedeisende hulp, is het niet de bedoeling dat u uw normale (herhaal-)recepten bij de dienstapotheek afhaalt. Het personeel kan ook niet bij de medicijnen die in uw eigen apotheek klaar staan. Zorg daarom altijd dat u tijdig uw medicijnen ophaalt bij uw eigen apotheek. Verder raden wij u aan om eenvoudige geneesmiddelen zelf in huis te hebben, zoals pijnstillers, neusspray, voeding en luiers voor uw baby.

Betalen

Wanneer u uw geldige verzekeringspapieren bij zich heeft is het mogelijk dat uw medicijnen rechtstreeks worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Wij raden u echter altijd aan om een pinpas mee te nemen.

­Sommige Kunst- en Hulpmiddelen (catheters en urinezakken) en alle verbandmiddelen moeten contant betaald worden in de dienstapotheek. Na betaling kunt u de nota zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat de kosten niet volledig worden vergoed, informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.

De relatie met uw eigen apotheek

De Dienstapotheek beschikt over een modern communicatiesysteem waaraan bijna alle apotheken uit de regio gekoppeld zijn. Zo zijn wij op de hoogte van uw medicijngebruik. Ook informeren wij uw eigen apotheek over de door ons geleverde geneesmiddelen.

Sinds 1 juli 2011 is Dienstapotheek Arnhem HKZ gecertificeerd.

Voor administratieve vragen kunt u tijdens kantooruren bellen met het secretariaat van Dienstapotheek Arnhem op telefoonnummer 088 999 72 11 of info@daoweb.nl.

;