Goede samenwerking tussen de Edese apotheken

Geplaatst op 24-3-2021
Goede samenwerking tussen de Edese apotheken

De Service Apotheken in Ede zijn met elkaar verbonden in één maatschap met meerdere eigenaren. Hierdoor vindt verregaande samenwerking plaats. Het voordeel daarbij is dat efficiënter gewerkt wordt, waardoor minder tijd nodig is voor administratieve taken en meer tijd over is voor de patiënt. Deze tijd zetten we zowel in aan de balie, als ook achter de schermen in de vorm van medicatiebeoordelingen en projecten ter verbetering van zorg voor patiënten.

Waarin wordt zoal samengewerkt? Een aantal zaken hebben de apotheken niet meer allemaal apart. Zo is er een gezamenlijke bezorgservice, worden alle bereidingen door apotheek Weideman verzorgd en is er één kwaliteitssysteem voor alle apotheken. Daarnaast wordt ook zoveel mogelijk de service met elkaar afgestemd. Alle openingstijden zijn bijvoorbeeld gelijk, maar ook de afspraken met de artsen met betrekking tot het afhalen van geneesmiddelen zijn hetzelfde. Ook hebben alle apotheken kluisjes voor het afhalen van chronische medicatie binnen en buiten openingstijden.

Activiteiten voor patiënten, zoals informatieavonden en themaweken, worden ook gezamenlijk georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan een thema-avond met informatie over een te hoog cholesterol, maar ook bijvoorbeeld aan het gratis meten van uw bloedglucose tijdens de diabetesweek.

Klik hier voor een overzicht van de Edese apotheken.

Uw apotheker(s)

Mw. E.H.W. van Ree

BIG-nummer: 39066153717

Mw. P.I. van Berkel

BIG-nummer: 79921751717