We mogen weer op reis!

Geplaatst op 14-6-2021
We mogen weer op reis!

Voor de meeste mensen is het een jaar geleden: reizen. Of je nu naar het buitenland gaat of in Nederland blijft, hoe ga je ook alweer met medicijnen op pad? Wij helpen je graag met vakantie-advies.

Meenemen van medicijnen

Niet alle medicijnen mag je zomaar meenemen naar het buitenland. Je heb dan een verklaring nodig. En in het buitenland kunnen je medicijnen anders heten dan je gewend bent. Wat doe je met de inname van je medicijnen bij tijdverschil? Onze eerste tip? Download onze handige Service Apotheek-app! Daarmee heb je altijd een overzicht van jouw medicijnen met de juiste namen bij de hand, voor de zekerheid. En stel je handige innameherinneringen in. Ook fijn als je in Nederland vakantie viert, want door een andere routine vergeet je makkelijker je medicijnen in te nemen.

Huidbescherming

Ook helpen we graag bij het kiezen van de juiste bescherming van je huid en ogen. Kijk bijvoorbeeld nooit recht in de zon. Zelfs met een goede zonnebril is dit slecht voor je ogen. Sommige medicijnen maken je huid gevoelig voor zonlicht. Daarom hebben we advies dat bij je past: welke zonbescherming past het beste bij jouw huidtype?

Reisapotheek

Het aanvullen van je reisapotheek en EHBO-doos is ook belangrijk. Zo ben je voorbereid op diarree, reisziekte, en insectenbeten. Denk ook aan pijnstillers, verband, desinfectiegel en een tekenkaart.

Goed voorbereid op reis? Maak een afspraak of kom langs in de apotheek. Zo ga jij met een gerust hart op vakantie.

Actuele wachttijd

De huidige wachttijd is  

Uw apotheker(s)

Dhr. J.A. Snoek

Dhr. J.A. Snoek

BIG-nummer: 49063589317

Mw. A.C. Muuse

Mw. A.C. Muuse

BIG-nummer: 79924162117